Блог

Спешно трябва да отслабна – как?

Ако смятате че имате само няколко ненужни килограма и искате да бързо отслабване (да речем, за да можете да се поберете в страхотните панталони за сватбата на братовчед си), има редица диети, които можете да използвате. Повечето от тях не се препоръчват за дългосрочна диета, тъй като те значително ограничават приема на някои основни хранителни вещества, така че редовното им използване може да не е здравословно. Ако нормалната ви диета е здравословна и просто искате бърз тласък, за да свалите бързо 3-4 килограма, диетата със зелева супа всъщност работи!

Все пак, в дългосрочен план е добре да имате предвид Топ 4 съставки на здравословно отслабване.

И все пак – по темата с бързо отслабване. Диетата със зелева чорба съществува от близо 30 години. Тя се основава на идеята, че тялото ви всъщност използва повече калории за усвояване на зелето, отколкото количеството, което получава от зелето. Това е така наречената „диета с отрицателни калории“ и включва много храни, които, като зелето, са с високо съдържание на фибри и много ниско съдържание на калории.

Основата на диетата със зелева чорба е –  Зелева чорба. Има няколко рецепти за зелева чорба. По същество супата се приготвя с лук, чушки, гъби, моркови, зеле, целина и подправки на вкус. Можете да ядете супата всеки ден – колкото искате.

Освен това има седемдневен режим на храни, които допълват зелевата чорба.

Ден първи: Всички плодове, които искате (с изключение на банани), заедно със супа, колкото искате. Без напитки с кофеин или газирани напитки. Пийте само вода, чай и сок от червена боровинка.

Ден втори: Яжте всички зеленчуци, които искате, но избягвайте боб, грах и царевица. Яжте зеленчуците сурови, пресни или варени. Без мазнини, без сосове, без масло. На вечеря може да хапнете един печен картоф с масло – и разбира се, колкото зелева супа ви се иска!

Ден трети: Яжте всички плодове и зеленчуци, които искате от ден втори и ден трети – но БЕЗ печени картофи.

Ден четвърти: Банани и обезмаслено мляко – да, колкото обезмаслено мляко искате, плюс до осем банана, заедно с – познахте, зелевата супа.

Ден пети: Яжте 300 до 600 гр. говеждо месо (или пиле без кожа / печена риба). Пийте поне 10 чаши вода и яжте до шест пресни домата. (ако замените говеждото днес, може и да не го правите на другия ден).

Ден шести: Яжте телешко, зеленчуци и зелева супа, в количества които ви се искат. Без печен картоф. Много листни зелени зеленчуци.

Ден седми: Можете да пиете неподсладени плодови сокове и да хапвате кафяв ориз и зеленчуци без ограничения – и поне една купа супа.

Това е.

Запомнете – тази диета НЕ се препоръчва за дългосрочна употреба. Не съдържа достатъчно сложни въглехидрати, за да бъдете здрави за по-дълъг период, но ако просто се нуждаете от бърз старт или бързо решение, това е добър начин да ускорите темпото за една седмица.

За здравословно отслабване вижте 11 супер съвета за здравословно отслабване.

Коментарите са изключени за Спешно трябва да отслабна – как?