Блог

Топ 3 здравословни и идейни подаръци за Коледа за всеки бюджет

В разгара на месец декември вече трескаво подготвяме подаръци за най-близките.

Всяка година за мен това е повод да помисля – какво да направя по-добре, че в края на месеца запазя усещането, че не затрупвам своите любими хора с ненужни вещи, а съм подарила емоция или – ако е предмет – е такъв, който носи посланието на грижата и по-добрият, устойчив и здравословен старт на новата година.

Затова днес реших да направя селекция на топ 3 подаръци, които подготвям за хората около мен, за да им поднеса незабравима емоция в кутия. Бюджетът също има значение, затова споделям актуални данни от 2021 година за бюджета, който да си отделите за всяко от предложенията.

  1. Дифузер с етерични масла
Модел тъмен Zenith на българския арома бранд Givelin

Обожавам тези уреди, имам няколко у дома и Коледа е специален повод да подаря на още мои любими хора. Дифузерът е особено ценен в този сезон, тъй като е уред, който ще освежи, прочисти въздуха и направи предизвикателния сезон по-успешен. Подходящ е за къщи с деца над 6 месеца (при по-малки деца все пак се слагат по-малко и по-леки етерични масла) и обикновено е много впечатляващ подарък – НО все пак го запазете за вашите близки, които вече са ви споменали, че имат интерес или любопитство към ароматерапията. Самата аз правя такъв подарък, само когато съм видяла потенциал човекът да го ползва. Така де- иначе ще подарим уред, който просто ще събира прах.

Специфики – изберете ултразвуков дифузер (който работи с вода) за начинаещите ползватели или небулизиращ дифузер (който работи с чисти масла) за дом, в който знаете че влагата е по-голяма. Ако имате колебания – конслутирайте се с ароматерапевта на магазина, от който взимате уреда.

Бюджет

На пазара има различни ценови предложения – и все пак, ако сте начинаещ/а и не сте сигурна на кого да се доверите, заложете на компания, която се занимава с ароматерапия и внася наистина отбрани уреди. Инвестицията в няколко лева над най-евтините модели си заслужава, защото така че изберете уред от подходящ материал, издръжлив, който ще върши работа дълги години, ще работи добре, а дори нещо да му се случи – ще имате и гаранция за него.

По всички тези критерии – можете да намерите отличен екземпляр в диапазона 50- 120 лева.

Добавете поне едно масло, за да може вашият избраник да го включи веднага щом го получи. Качественото масло е задължително, за да има желания ефект – за него можете да калкулирате от 7-10 лева за по-бюджетни (например цитрусови масла), до 30-60 лева за комплект с поне 3 масла.

Общо – 60-180 лева за дифузер с етерични масла.

  1. Здравословна кошница/кутия

Тук имате голяма свобода да включите каквото пожелаете – според интересите на получаващия и вашия бюджет. Същевременно е супер идеен и смислен подарък. Ето някои от моите любими предложения, които ще включа и тази година:

Козметичен крем с чисти съставки – за лице или за тяло, скраб за тяло, крем за ръце. Още по-добре ако е домашно направен (рецепта за домашен пухкав крем за тяло – тук )

  • Добавки – витамини и минерали, антиоксиданти, омега мастни киселини, храносмилателни ензими, пробиотик или добавки за имунитет. Изберете отново качествена добавка за качествено подобрение на живота.
  • Ролон или инхалер с етерични масла – готов или го направете сами. Необходима ви е само ролон бутилка, растително масло (фракциониран кокос, бадемово масло, жожоба или друго) и етерични масла според рецептата. А за инхалера- само пластмасов или алуминиев инхалер и етерични масла. Тук вариантите наистина са много- за имунитет, за енергия, мотивация, за релакс и добър сън. Можете да направите чудесни бледнове с някои от най-често изпозлваните масла като лавандула, тамян, чаено дърво, мента, лимон, портокал.
  • Полезни растителни масла за готвене – хубав зехтин или кокосово масло. Последните стават не само за готвене, а и за домашна козметика. Вижте например този материал с 22 предложения за домашна козметика с кокосово масло.
Total love yourself – подаръчен комплект с термос и два премиум чая на Givelin
  • Качествен чай – за предпочитане насипен. В забързаното ежедневие, Коледа е време за лукс, да направим нещо бавно и с наслада. Пригответе хубав чай, добавете разкошна чаша или бутилка с инфузер за чай. Това може да стане съвсем самостоятелен подарък. Изберете уелнес, за отслабване, релаксиращ, за имунитет или друг тип функционален чай според това, кой ще получи подаръка.
  • Специфики – изберете продуктите според интересите на човека, на който подарявате, но само най-добър клас.

    Бюджет – диапазона е доста широк – можете да направите кошница от 20 до 200 лева според броя продукти и техния вид. Все пак аз избирам по-малко продукти, но само най-висок клас, защото идеята е да подаря нещо, което може би не си позволяваме всеки ден.

    3. Планер, журнал, тефтер за планиране на годината и за изграждане на здравословни навици

    Тази година започнах да ползвам по-активно планирането и практикувам благодарност. Забелязвам съществено подобрение в качеството си на живот, така че доста от моите близки ще получат различни форми на планери и журнали, за да ги мотивирам да изградят може би най-здравословния си навик през новата година.

    Специфики: изберете книжен или електронен вариант.

    Бюджет: Можете да намерите хубави варианти от няколко долара за електронни планери в Etsy до 30-50 лева за хубави издания в печатен вариант.

    Подарявам и на вас един мини е-журнал за благодарност- опитайте!

    Още идеи за ароматни подаръци можете да намерите тук: Ароматен адвент календар.

    Това са моите три предложения за супер здравословен коледен подарък. Идейни, с грижа и подходящи за всеки бюджет. А вие какво ще подарите тази Коледа?

    Може би искате само да изработите подарък – вижте тук.

    Коментарите са изключени за Топ 3 здравословни и идейни подаръци за Коледа за всеки бюджет