Блог

Топ 4 съставки за здравословно отслабване

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Искате да отслабнете, но имате голям апетит или обичате сладко?

Нямате време за спорт и приготвяне на здравословни менюта, а и мислите, че те не са вкусни.

Грижите се за още членове на семейството, и това прави ситуацита още по-сложна…

Ето нашите топ 4 съставки, с които можете да отслабнете лесно и да поддържате своето тегло.

  1. Вода

Приемът на вода подпомага отслабването. Тя няма калории, холестерол и мазнини. Проучванията показват, че високата консумация на вода не позволява да се отлагат повече мазнини. Те се метаболизират в енергия и по този начин ще постигнете намаляване на теглото. Осем до дванадесет чаши вода дневно помагат за загуба на тегло.

2. Диетичен чай

Чаят може да бъде добър помощник в наляването на теглото. Според експерти приемът на диетичен чай предизявиква сравнително бърза и понякога значителна загуба на тегло, предотвратява образуването на телесни мазнини и значително увеличава разхода на енергия като влияе върху окисляването на мазнините. Обикновено подобен тип чайове имат съставка, която съдържа и кофеин, поради което е здравословен заместител на кафето, а два допълнителна енергия, от която тялото ни се нуждае, особено когато сме в калориен дефицит.

Ако искате да добавите  чай в своя ежедневен режим, разгледайте един от водещите чайове в тази посока- Fit&Active essential tea на Givelin. Компанията формулира функционалните чайове с експерти технолози, а също така добавя безплатно примерен балансиран хранителен режим, с който да подкрепи търсещите здравословно отслабване.

*през януари 2023 към тези чайове има още един интересен подарък – инхалер за нос с ароматна метаболитна смес, която потиска апетита, така че може да ни подкрепи още по-ефикасно в загубава на ненужното тегло.

Имайте предвид все пак, че чаят е един от елементите, които да ви подкрепят и е необходимо и самите вие да вложите нещо от себе си, така че целта ви да сработи. Затова не спирайте да четете и изберете какво още ще направите за максимален ефекти.

3. Достатъчно сън

Да, правилно прочетохте, вече е ясно, че лошият сън, късното лягане и некачествената почивка са основни причинители на хормонални проблеми  и водят до повишено тегло.

Ако подценяваш тази точка- приложи я за седмица и виж сам/а какви неочаквани резултати ще има върху тялото ти дори за този кратък период. Избери подходящ час за лягане – нека да не е по-късен от 22:30 – и започни да лягаш в този час, направи го рутина. Тялото ни обича рутината и това ще има допълнителен положителен ефект.

4. Балансирана хранителен режим

С балансирана и питателна диета човек може да отслабне здравословно. Диетата трябва да бъде съобразена с нуждите на вашето тяло – дори в началото да ви вкара в калориен дефицит, важно е нейните принципи да отговарят на вашите разбирания и вкус, за да запазите основните й принципи в своето ежедневие и след сваляне на килограмите. Ако искате да приемате балансирана и питателна храна, като начало започнете да включвате повече сочни плодове, зелени листни зеленчуци, храни съдържащи фибри, зърнени храни и кафяв хляб, който е без мазнини и пълен с протеини. Приемайте хубави и чисти протеини на всяко хранене – риба. яйца, постно пилешко и пуешко месо и млечни продукти.

Ако нямате опит в спазването на хранителен режим, обърнете се към професионалист, който да съобрази режима с вашите нужди и възможности. Така ще имате здравословни идеи, които обикновено са подходящи за цялото смейство, дори останалите на не са на диета.

Вижте тук няколко рецепти за вашето дневно меню.

А тук вижте още 11 супер съвета за здравословно отслабване

Коментарите са изключени за Топ 4 съставки за здравословно отслабване