Блог

Топ 6 етерични масла за медитация

Автор на материала: Ивелина Боиклиева, ароматерапевт и основател на бългаския бранд за ароматерапия и уелнес Givelin.bg.

Медитацията е един от най-мощните инструменти за подобряване на благосъстоянието и може да се практикува почти от всеки. Медитация ни помага да успокоим ума и да намерим вътрешното си аз, да се свържем с нашите съкровени мисли и желания. Тази древна практика днес е широко достъпна и силно я препоръчваме ежедневно.

Има различни инструменти, които могат да насърчат нашето състояние на покой и релаксация. Ароматерапията е подходяща, тъй като може ви подпомогне да се заземите, да фокусирате мислите си, да елиминирате негативните емоции и стрес, а обратно – да настроите ума и тялото на положителнa вълна.

Ароматерапията под формата на чисти етерични масла може да бъде включена чрез арома дифузер, ролон за локално нанасяне по пулс точките или дори чрез вдишване от бутилката етерично масло преди практиката. При всички случаи има много подходящи етерични масла за медитация.

Днес ви представяме нашите топ 6 масла и блендове за медитация, които да насърчат свързването с вашето вътрешно аз.

Това не са единствените подходящи масла – винаги наблюдавайте себе си и изберете тези аромати, който ви подкрепят и се чувствате добре с тях.

Тамян

Това етерично масло е сред най-често използваните за различни духовни практики, силно заземяващо и центриращо масло.
Подпомага нашата връзка със себе си и с духовността.
Антистрес и противовъзпалително действие, насърчава чиста респираторна система, което е ключово за дишането по време на медитация.

Сандалово дърво

Едно изключително масло, с което да създадете атмосфера за медитация и релакс. Дървесното сандалово дърво успокоява тялото и ума. Също така очаквайте да ви подпомогне в заличаването на страничните шумове, за да можете да се фокусирате по-добре и да изпитате пълния ефект на медитацията.

Лавандула

Масло за релаксация, чист ум. Това масло ще ви подкрепи и допринесе за емоционална стабилност и ще намали усещането за безпокойство и стрес. Заложете на това класическо релаксиращо масло, ако изпитвате безпокойство и тъга, за подкрепа на емоционални дисбаланси от всякакъв характер.

Смирна

Едно от маслата, за които се говори в библията, смирна е божествено масло за заземяване, ментален фокус и изчистване на негативни емоции. Това масло подкрепя връзката ни с духовността и редуцира стреса.

Заземяващ бленд Balance

Готовият бленд на Дотера Баланс е синергична земна смес, която е създадена с мисъл за релакса и свързването с вътрешното аз, заземяване. Всяко от маслата по отделно е подходящо за ароматен ритуал по време на медитация – смърч, дърво Хо, тамян, синя вратига, синя лайка, османтус във фракциниран кокос – а заедно са още по-завлядяващи.

Горски бленд Northern escape

Този лимитиран бленд е специално създаден за практики като шинрин йоку – уникална японска практика, буквално „госрки бани“, която помага да се свържем със себе си и да намалим стреса. Блендът е подчертано горски, наистина ще се разходите мислено в гората с него. Лимитиран е, така че може към момента да не е наличен, но ако имате подобни масла, можете да комбинирате в подобен бленд, за да усетите силата природата по време на медитация.

Масла, участващи в бленда -черен смърч, сибирска ела, балсамова ела, лавандин, кедрово дърво, хиноки, тамян, ноотка, кананга и карамфил.

Виж тук и някои идеи за блендове за дифузер и ролон смеси за медитация.

Ароматерапията не е задължителен елемент към медитацията. Всъщност нищо допълнително освен вие лично и вашето активно участие не е . Усетете себе си и съзнателно забелязвайте кога и какво ви подкрепя по пътя на медитацията.

Намасте!

Ивелина е автор на съдържание с насоченост ароматерапия.

Създател на българския бранд за ароматерапия Givelin.bg